ترکیب الیاف شیشه و مواد پلیمری چه کاربردی دارد؟

جستجو
آنچه در این مقاله میخوانید
ترکیب الیاف شیشه و مواد پلیمری

ترکیب الیاف شیشه و مواد پلیمری GRP (پلیمر های تقویت شده) را می‌توان جهت تقویت پلی‌استرها، پلیمرها و اپوکسی استفاده نمود. این ترکیب خاص دارای ویژگی هایی مثل وزن کم، استحکام و انعطاف‌پذیری بالایی می‌باشد. در ادامه این مطلب کمی بیشتر به ترکیب الیاف شیشه و مواد پلیمری می‌پردازیم.

نگاهی بر الیاف شیشه و مواد پلیمری

الیاف شیشه نوعی ماده تقویت‌کننده و بلوری شکلی است که از ترکیباتی مثل کلسیم، سیلیسیم، آلومینیوم و منیزیم تشکیل می‌شود. الیاف شیشه‌ای انواع مختلفی دارد که هر کدام با ترکیبات شیمیایی متفاوتی ساخته شده است. از طرفی مواد پلیمری، یک کلاس خاص از مواد شیمیایی هستند که از واحد های تکراری مونومر تشکیل می‌شوند.

مواد پلیمری به واسطه واکنش پلیمریزاسیون با الیاف شیشه‌ای ترکیب می‌شود. این مواد پلیمری از پلاستیک‌ها، پلی‌استرها، پلی‌آمیدها، پلی‌اورتان‌ها و… ایجاد شده‌اند. با افزودن پلاستیک به الیاف شیشه ترکیب سفتی ایجاد می‌شود که برای کاربرد های مختلف مکانیکی قابل استفاده می‌باشد.

ویژگی های الیاف شیشه و مواد پلیمری

زمانی که الیاف شیشه و مواد پلیمری را ترکیب می‌کنید به ماده‌ای دست خواهید یافت که از خواص هر دو ماده تشکیل شده است. الیاف شیشه دارای خواصی مثل مقاومت بالا در برابر خمش و کشش، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و خوردگی، مقاومت در برابر حرارت و… می‌باشد.

ویژگی های الیاف شیشه و مواد پلیمری

به طور کلی الیاف شیشه یکی از مهم‌ترین تقویت‌کننده های موجود در صنعت کامپوزیت به شمار می‌رود. برای مثال در صنعت ساختمان سازی از این ماده برای پوشش های حفاظتی و افزایش مقاومت سازه‌ای استفاده می‌شود. از طرفی مواد پلیمری را داریم که دارای انعطاف‌پذیری بالا، سبکی قابل توجه، مقاومت در برابر ضربه و در نهایت قابلیت فرآیند پذیری بالایی می‌باشند.

ویژگی های ترکیب الیاف شیشه و مواد پلیمری:

  • وزن سبک
  • انعطاف‌پذیری
  • قابلیت فرآیند پذیری
  • مقاومت بالا در برابر ضربه

ترکیب الیاف شیشه و مواد پلیمری در چه مواردی کاربرد دارد؟

ترکیب الیاف شیشه و مواد پلیمری با خواص منحصر به فردی که دارد، در صنایع مختلفی همچون صنایع خودروسازی، صنایع هواپیماسازی، صنایع ساختمانی، صنایع الکترونیکی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای مثال در صنایع خودروسازی می‌توان از ترکیب الیاف شیشه و مواد پلیمری در جهت تولید قطعاتی مثل پوشش های خارجی بدنه خودرو، تزئینات داخلی، پنجره‌ها، سیستم های پرتوان با هدف افزایش پایداری خودرو استفاده نمود.

ترکیب الیاف شیشه و مواد پلیمری دارای کاربرد زیادی در صنایع ساختمانی می‌باشد. این ترکیب به عنوان یک جایگزین عالی برای مصالح سنتی از جمله سیمان، فولاد و بتن استفاده می‌شود. همچنین ترکیب الیاف شیشه و مواد پلیمری با خواصی مثل وزن سبک و مقاومت بالا در برابر حرارت و زلزله، به وفور در صنایع ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع الیاف شیشه‌ ای در کامپوزیت های پلیمری

انواع الیاف شیشه‌ ای در کامپوزیت های پلیمری

به طور کلی دو نوع الیاف شیشه‌ای در کامپوزیت های پلیمری مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  1. الیاف شیشه‌ای E (الیاف شیشه‌ای سدیم‌کلسیم)

    این نوع الیاف شیشه‌ای از ترکیب شیشه سدیم، کلسیم و آلومینا ساخته می‌شود. این مدل از بیشترین مقاومت ممکن در برابر کشش بین الیاف برخوردار می‌باشد.

  2. الیاف شیشه‌ای C (الیاف شیشه‌ای بوروسیلیکاتی)

    این نوع الیاف شیشه‌ای از شیشه بوروسیلیکاتی تشکیل می‌شود. این مدل به دلیل مقاومت بالایی که در برابر حرارت دارد به وفور در صنایع خودروسازی و صنایع هوا و فضا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سخن پایانی

 شرکت کیمیا فایبر با کیفیت‌ترین خدمات را در زمینه‌ی صنعت فایبرگلاس و کامپوزیت به مشتریان عزیز در سطح کشور ارائه می‌کند. مجموعه کیمیا فایبر مفتخر است که با بیش از چهل سال سابقه درخشان و تجربه مفید، صفر تا صد محصولات الیاف شیشه، انواع رزین، فوم‌های پلی یورتان و …را با قیمتی مقرون به صرفه تولید و عرضه می‌کند.