رزینها ترکیبات طبیعی یا مصنوعی بسیار چسبناکی هستند که در مشاغل مختلفی از جمله تولید آثار هنری مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی بهترین قالب های سیلیکونی (The best silicone molds) بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
رزین اپوکسی چیست؟
پیش از آنکه به بررسی بهترین قالب های سیلیکونی بپردازیم، بد نیست کمی با رزین اپوکسی آشنا شویم. رزین اپوکسی از دو جزء سخت شونده (هاردنر) و رزین تشکیل میشود. رزین اپوکسی به دلیل مقاومت و چسبندگی بالا، از کاربرد های مختلفی همچون ترمیم، تقویت، تولید کامپوزیتی، مقاومسازی و… برخوردار است.
مقدمه ای بر قالب های سیلیکونی
قالب های رزینی در سه قالب لاتکس، قالب پلاستیکی و قالب سیلیکونی عرضه میشوند. قابل سیلیکونی دارای انعطافپذیری بالایی است و در صنایع مختلفی مثل شمعسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
قالب های سیلیکونی در ابعاد گوناگونی ساخته میشوند و این به شما اجازه میدهد تا بتوانید طرح دلخواه خود را در ساخت محصولات رزینی به کار بگیرید. همانطور که اشاره داشتیم انعطافپذیری عالی و عدم چسبندگی این قالبها، امکان پیادهسازی و ساخت رزین هارا آسانتر میسازد.
در هنگام استفاده از بهترین قالب های سیلیکونی حتی نیازی به استفاده از روغن جهت چرب نمودن محیط داخلی – با هدف جلوگیری از چسبندگی – نیز وجود ندارد. شما حتی میتوانید برای کار با گل خشک نیز از این قالبها استفاده نمایید. در ادامه این مطلب به بررسی بهترین قالب های سیلیکونی خواهیم پرداخت.
انواع قالب های سیلیکونی
همانطور که اشاره داشتیم بهترین قالب های سیلیکونی با اهداف مختلفی نظیر ساخت مجسمه های پلی استر، شمعسازی، ساخت زیورآلات، تهیه انواع ژله و… کاربرد دارند. بهترین قالب های سیلیکونی عمدتاً در انواع زیر تولید میشوند:
- قالب شمعسازی
- قالب شیرینی پزی
- قالب صابون سازی
- قالب سیلیکونی برای ساخت زیورآلات رزینی
- قالب سیلیکونی مخصوص آزمایشگاه های ساخت بتن
ویژگی های یک قالب سیلیکونی باکیفیت
- شست و شوی آسان: بهترین قالب های سیلیکونی به راحتی تمیز میشوند و قابل شست و شو هستند.
- شفافیت بالا: شما میتوانید با خرید قالب های سیلیکونی شفافتر، قطعات هنری خود را نیز با شفافیت بیشتری تولید کنید.
- انعطافپذیری بالا: شما میتوانید به راحتی رزین شکل گرفته را از قالب خارج کنید، بدون اینکه صدمهای به بدنه رزین یا قالب وارد شود.
کاربرد بهترین قالب های سیلیکونی
بهترین قالب های سیلیکونی به شکل و رنگ خاصی محدود نمیشوند. تنها نکته مهم این است که هر چه سطح داخلی قالب شفافتر و براقتر باشد، آن قالب استفاده کاربردیتر در مصارف هنری دارد. از طرفی هر چه سیلیکون قالبگیری سختتر و غیر شفافتر باشد، بیشتر در جهت اهدافی مثل تست بتن در یک آزمایشگاه عمران کاربرد دارد.
با این حال بهترین قالب های سیلیکونی، بیشتر برای کار با رزین کاربرد دارند. این قالبها در اشکالی مثل مربع، دایره و مستطیل تولید میشوند. شما میتوانید از بهترین قالب های سیلیکونی به دفعات زیادی استفاده کنید.
مزایای استفاده از بهترین قالب های سیلیکونی
- چسبندگی بسیار بالا
- ماندگاری حداقل 10 ساله
- قابلیت حفظ خاصیت لاستیکی در شرایط مختلف
- تحمل بالا در برابر رطوبت، نور فرابنفش، ازن، آب و…
- قابلیت تحمل دمای پایین و بالا تا 450 درجهی سانتی گراد
نکات نگهداری انواع قالب سیلیکونی
حتی بهترین قالب های سیلیکونی نیز به مراقبت درست نیاز دارند. نکات مراقبت از این قالبها به شرح زیر میباشد:
- رزین اپوکسی و هاردنر را دقیقا به اندازه تعیین شده مخلوط کنید. افزایش میزان هاردنر منجر به بالا رفتن بیش از حد دمای رزین شده و این موضوع میتواند به لایه شفاف و براق سطح قالب آسیب وارد کند. در نهایت این آسیب باعث کاهش شفافیت قالب های سیلیکونی میشود.
- قالبها را همیشه در جای خنکی نگهداری کنید تا طول عمر قالب بالا برود.
- پس از کار با قالب برای تمیز کردن آن از یک دستمال بدون پرز استفاده کنید.
- هرگز سطح قالب را با آب نشویید! چرا که آبها معمولا دارای مقادیری از ناخالصی هستند که منجر به کاهش شفافیت سطح قالب میشود. با این حال در صورت استفاده از ترکیب آب و مایع ظرفشویی بر روی قالب، حتماً پس از شستشو آن را با یک دستمال بدون پرز خشک کنید.
- اگر پیش از استفاده از قالب، روغنی روی سطح آن مشاهده کردید، حتما با یک دستمال نازک و بدون پرز به آرامی سطح قالب را تمیز کنید.
سخن پایانی
شرکت کیمیا فایبر باکیفیتترین محصولات را در زمینهی صنعت فایبرگلاس و کامپوزیت به مشتریان عزیز در سطح کشور ارائه میکند. مجموعه کیمیا فایبر مفتخر است که با بیش از چهل سال سابقه درخشان و تجربه مفید، صفر تا صد محصولات الیاف شیشه، انواع رزین، فوم های پلی یورتان و… را با قیمتی مقرون به صرفه تولید و عرضه میکند.